16 - 17 september 2017 - Landgoed Olmenhorst, Lisserbroek

Verslag 2014

Duizenden mensen maken kennis met veggie lifestyle tijdens Veggie Fair

De tweede Veggie Fair was een groot succes. Duizenden mensen bezochte de fair en kwamen zeker aan het eind van de dag ook soms langs stands die uitverkocht waren. Ook deze Veggie Fair vond weer plaats op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek. Tijdens de fair konden bezoekers kennis maken met vegetarische, duurzame en vaak ook plantaardige producten. Tevens was er een podium met sprekers, zo sloot Yvonne Kronenberg de beurs af met een inspirerend en persoonlijk verhaal. “De Veggie Fair is nog jong, maar heeft al een stevige naam. Veel bezoekers van vorig jaar kwamen weer terug en veel nieuwe mensen wisten het evenement ook te vinden,” aldus organisator Christine Burgemeester (Vegetafel).

De Veggie Fair werd georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met de Vegetariërsbond, Vegatopia, DreamIT en DeVegetariër. Tijdens het gratis evenement presenteerden diverse bedrijven zich op een productmarkt, was er een interessant programma en werden er leerzame workshops gegeven. “Veel mensen weten ondertussen wel dat vaker vegetarisch eten goed voor jezelf en het milieu is. Vaak weten ze echter niet hoe je dan nog steeds lekker kan eten. Dit evenement laat mensen kennis maken en vooral proeven van tal van producten die laten zien dat vegetarisch  makkelijk en lekker is”, aldus Floris de Graad (directeur Vegetariërsbond).

 

Tevreden bezoekers

Dat de Veggie Fair een groot succes was bleek ook uit de rijen die er voor diverse stands stonden en aan de vele positieve reacties van bezoekers. “Heel leuk, gezellige sfeer, prima hapjes, leuke lezers, prachtig weer,” aldus bezoeker Winny. “Ja het was helemaal super! We hebben zaterdag met de hele familie genoten van het heerlijke eten en de inspirerende sprekers!” vindt Louisa. Veel standhouders hadden het dan ook druk, zo moesten onder andere The Dutch Weed Burger en Heavenly Cupcakes tegen het eind van de dag nee verkopen. Veel bezoekers gingen dan ook met een volle maag weer naar huis. “Ik ben weer een kilootje zwaarder, wat een leuke dag,” schreef Frank Borst dan ook op Facebook.
16 - 17 september 2017 - Landgoed Olmenhorst, Lisserbroek