16 - 17 september 2017 - Landgoed Olmenhorst, Lisserbroek

Vega(n) startupchallenge

Schrijf je in voor de Vegenement Vegan Startup Challenge

De Veggie Fair van 2017 is trots op alweer de 2e editie van de Vegenement Vegan Startup Challenge! Dit is een wedstrijd waarbij ondernemers met een veganistisch initiatief een prijs kunnen winnen in de vorm van begeleiding bij de ontwikkeling van het businessconcept en het ontwerp van een logo en meer!

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische werkomgeving. Zij brengen hun idealen voor een betere wereld tot uiting in een eigen veganistische onderneming. Het gaat hierbij lang niet alleen om horecabedrijven en webwinkels. Ook het aantal dienstverleners en sociale ondernemingen dat ontstaat vanuit een vegan achtergrond neemt toe. Dierenrechten, gezondheid en milieu spelen ook in de zakelijke wereld een steeds grotere rol. Ben jij een startende ondernemer voor wie deze punten bovenaan op de agenda staan? Meld je dan nu aan voor de Vegan Startup Challenge!

Inschrijven:
Inschrijven voor de Vegan Startup Challenge kan hier. Ondernemers kunnen tot 1 september hun idee indienen. Hierna beoordeelt een jury bestaande uit ervaren vegan ondernemers de plannen. De winnaar wordt op 17 september op Veggie Fair in Lisserbroek bekend gemaakt. Dan vindt ook de prijsuitreiking plaats.

De voorwaarden voor de inschrijving:
• Je bent vegetariër of veganist.
• Je hebt je bedrijf nog niet gestart of je bedrijf is niet ouder dan een jaar.
• Je plan c.q. onderneming heeft extra sociaal maatschappelijke waarde vanwege de veganistische achtergrond van het bedrijf.

De jury bestaat uit de volgende ondernemers: businesscoach Caroline Ligtenberg, ontwerpster Maria Tiqwah van Colourful Green, Alex Blanker van Vega-Life en vegan-eventorganisator Christine Burgemeester van Vegetafel en Vegenement.

Over de prijs:
Voorwaarden bij je prijs: Schrijf je initiatief hier in voor de challenge.

De winnaar 2016

In de vorige editie van de Vegan startup challenge sleepte Debbie Leenheer van VeggieTravel de hoofdprijs binnen. Als onderdeel van een grotere reisorganisatie verrijkt VeggieTravel het reguliere aanbod met zorg en aandacht voor vegetarische en veganistische voorkeuren. De jury zag de potentie van deze start-up, aangezien vega(n) reizen een nog onderontwikkelde markt is.  Met het winnen van de challenge kreeg Debbie vakkundige en actieve begeleiding om haar start-up verder te ontwikkelen. Met de nieuwe inzichten herzag ze haar businessplannen en vergrootte ze haar bereik, waardoor VeggieTravel in het afgelopen jaar is uitgegroeid tot wat het nu is. En VeggieTravel heeft nog een hele mooie toekomst voor zich. Go Debbie!

De jury


Caroline Ligtenberg. De Vega(n) Startup Challenge is een initiatief van Caroline Ligtenberg. Ondernemer sinds 1998 in Nederland en sinds 2011 in Duitsland. Ruim vijf jaar begeleidt ze (startende) ondernemers bij het opzetten en/of doorstarten van hun bedrijf. Haar klanten komen uit de dienstverlenende sector, retail, horeca, food industrie, lifestyle industrie, toerisme en uit de sociale sector.


Lize Jansen is fotograaf. Haar fotografie zet ze in om veganisme te promoten. Naast voedsel fotografeert ze producten, dieren en events. Ze heeft gewerkt voor o.a. Kickstart, VeganChallenge, VegaVriend, Vegam for Friends en F.R.I.E.N.D. Animal Rescue. 


Alex Blanker is een multi-ondernemer. Zijn bekendste bedrijf in de vega(n) wereld is Vega-Life in Amsterdam. In 1998 startte hij als postorderbedrijf en sinds 2008 heeft Vega-Life een goed bezochte winkel in Amsterdam. Daarnaast is hij ook actief voor Dream-IT - een webbureau dat actief is in de duurzame en vegetarische sector.


Christine Burgemeester is het gezicht achter Vegetafel en Vegenement. Met haar team organiseert zij duurzame, vegetarische en veganistische evenementen waarmee ze een podium biedt aan mensen die het vegetarisme en veganisme in Nederland op de kaart zetten. Daarnaast verzorgt zij productpromotie, evenementorganisatie, acquisitie en als consultant adviseert zij bedrijven die zich op de vegetarisch en veganistische markt richten.

Maria Tiqwah startte in 2012 met Colourful Green - het full service groene reclamebureau voor duurzame merken en goede doelen. Ze werkt onder meer voor de Vegetarische Slager, Wakker Dier, Vegan Church, Partij voor de Dieren, Vegetafel en vele anderen. Daarnaast start ze regelmatig met een nieuw initiatief, zoals bijvoorbeeld HappyVegan. Maria is een echte multi-ondernemer, wonend in en werkend vanuit Istanbul. Haar werk is dan ook grenzeloos. 
16 - 17 september 2017 - Landgoed Olmenhorst, Lisserbroek